---> TeNTaNG beLiAu!! <---

My photo
Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
I'm NOT a PERFECT person.. ..bit SENSITIVE but NOT too MUCH.. gud LOOKING but NOT handsome ENOUGH..

Thursday, February 18, 2010

..:: BABA..NAK MOTOR BLEY..?? ::..




+ hmm kali nie aku nk share ngn korg pasal ni lak..
+ pasal motor even aku lebey suke kpd kete tp..
+ still study lg kn..
+ lgpn aku xsuke belagak nk bli kete pd usiaku yg sentiasa muda nie..
+ hahaha..
+ berbalik kpd tajuk utama..
+ hmm nk start cmne erk..
+ pada suatu malam yg agak2 panas ngn cuaca yg dh lama xujan..
+ papaku brtanyakan harge laptop kpd aku..
+ cz adik aku nk laptop lak utk dia study kat poly bliau tue..
+ aku pn cakap r around RM 2+++..
+ dgn reaksi papaku yg cam selambe toye jew dgr harga cmtu aku terus mencelah..
+ ba..nak motor..!!
+ tetibe papaku berpaling kpd aku dgn reaksi kebingungan..
+ mgkin terdetik di hati beliau dah gila kew anak aku sorg nie..
+ ye r aku rasa papa aku pn tau yg aku tak suke bwk motor tetibe nk motor lak..
+ nk bwat ape motor tue..??
+ soalan yg aku dh agak papa ku akan tanye..
+ aku beri ar jwpn yg sedap didengar dgn ayat2 sedey sikit utk tatapan telinga papaku itu..
+ pada mulanye papaku offer motor 2nd hand honda ex5 spt motor adik aku sorg tue..
+ dgn sepantas kilat aku membangkang kata2 beliau..
+ tak nk 2nd hand bah...
+ nak yg baru..
+ tak yakin lah ngn brg 2nd nih..
+ perghhh...!!berani gila aku ckp cmtu kat papa aku..
+ jantung aku dh berdengup kencang gila beb time tuh..!
+ ye r adik aku pn bli 2nd jew..
+ tp aku mula tersenyum dalam hati bile papa ku tanye nk moto ape..??
+ aku pn ape lg..
+ takde maknenye aku nk sebut moto2 murah nie..
+ heeheheheheheeee..
+ hmm nk moto lagenda..
+ xpn honda wave yg 125 cc punye..
+ perghh...!!bapak belagak aku nih beb..!!
+ nk motor yamaha rxz or 125zr rasa cm xkena lak ngn jiwa aku nih..
+ yes..!!reaksi papaku positif..!!
+ ade chance aku nk beli moto baru beb..!!
+ aku pn terus bermain angin ngn papa aku tue..
+ heheheheheeh..
+ smpai ar aku berunding tentang harge motor ngn papa aku..
+ tengok reaksi beliau cam ade peluang jew aku nk dpt..
+ tp papa aku kate xcnfrm lg lak dapat blikan tak..
+ aku pn ckp r kat papaku yg aku nie sbnrnye xkisah..
+ abah blikan jew r moto ape2..
+ actually aku takder ar kejam sgt nk sruh papa aku blikan motor tue pakai 100% dwit beliau..
+ bayar 50/50 ar nt..
+ aku mmg ade perancangn pn ble dapat dwit pt nt aku nk bli 1 aset yg bernilai pada diri aku nih..
+ atleast bila aku nk mati nt ade gak bnda yg aku bley wasiatkan selain hndphone aku yg telah ketinggalan zaman nih..
+ tp aku skg nie mengidam sgt motor LC tp disebabkan motor tue mahal dan senang kena curi terpkse aku abaikan..
+ so aku dalam kebuntuan skg nie..
+ nk moto ape..
+ LAGENDA atau HONDA WAVE..
+ hmm lagenda 110 cc..
+ wave lak 125cc..
+ tapi harge lbey kurg sama jew dua2 tue..
+ agak2 korg mane 1 yg ok..??
+ aku mmg kntoi bab2 moto ni..
+ cz jiwa aku kat kereta jew..
+ heheheheeh...
+ itu jew ar bwat mase skg nih..
+ korg bg ar pendapat korg erk..




~....................................................................~

6 cOmM3nT!!:

Anonymous said...

LC la best fareez..
bab2 scrity,nnti pndai2 la jga..

Moque said...

rxz la jom pastu rempit gn aku.haha
weh mcm ni ko tgk mudah.my then ko beli moto 2nd kt situ..aku tau ko xnk moto 2nd hand tp amek la moto yg kuar 2007 n above. so xdela teruk sgt moto tu siap murah lg..yg penting ko naek make sure enjin senyap..body xde calar..accident-free..lg1 kalo ko beli kt mudah.my siap bleh dpt moto yg da siap sport rim..huhu

--------------> mohd.fareez.bin.mohamed.ekson <----------------- said...

aku mmg nk gile LC beb!
tapi aku nie lak jenis xpndai nk jaga motor..
kang jd mgsa pencuri lak..

mok..!!
aku xtau r dowh cmne nk beli kat mudah tue..
cam xyakin r senang cite..
aku bukan reti tgk enjin ke ape2 lg yg ada kaitan pasal moto tue..
yg aku tau isi minyak pastu bawak kemana-mana tempat yg aku suka..
hehehehe..

burn said...

mudah ar tbaik..haha

alphzan said...

ala...LC ke mendenye...naek je ngan aku..mto honda cup uhh..

Anonymous said...

LC la smart doh..
ko bli jer LC..
perghh..!!!
stylo doh..!!

Related Posts with Thumbnails