---> TeNTaNG beLiAu!! <---

My photo
Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
I'm NOT a PERFECT person.. ..bit SENSITIVE but NOT too MUCH.. gud LOOKING but NOT handsome ENOUGH..

Friday, March 5, 2010

~..:: AKU NK BELI CAMERA APE..??? ::..~

> kali nie aku nak share ngn korang sume lak ape yg aku nk beli bila dapat dwit pinjaman nih..
> banyak kot yg bermain dalam fikiran aku yg aku nk beli..
> tapi aku rase lebih kpd gadget kot..
> aku nie nk kate gila gadget 2 xder ar sgt..
> cume nk ikut arus permodenan jew kot..
> hehehe...
> NAK CAMERA...!!!!
> hee...ni ar benda first yg aku nk beli bila dapat dwit..
> bukan ape..
> aku ni xtau ar nape aku nie gila gmbar..
> wowowo jgn salah phm erk..
> bukan gila amik gmbar sendiri k..
> gila amik gmbar kwn2 aku yg cntik2 dan hensem2 tue jew..heee...
> sebab aku nk camera nie pn bukan ape..
> seumur hdup aku nie aku rase mmg aku xde lg kot camera yg canggih2 cam artis2 kt luar sane tuh..
> hahaaha..
> almklum r aku kn same level ngn artis2 antarabgsa..
> hahhahaha...!!!
> bg aku lah kn gmbar adalah satu2nye bukti memori yg bley kite share ngn org ramai bile kita pegi satu2 tempat tue..
> mmg kita pndang gmbar tu bwat mase skg ni xde makne lgsung..
> tp cube kita pikir kita tgk gmbar tue 10 tahun akan datang kew..20 thn kew..
> perghh..!!mesti korng pikir nostalgia2 yg korg dah lakukan dulu punye..
> sebab tue aku nk kamera beb..
> tapi aku skg nie xtau lak kamera ape yg ok..
> mksud aku jenama ape..??
> Sony..?? Canon..?? Olympus..?? Nikon..?? or what..??
> korang jgn ar cadangkan aku bli SLR lak..
> tak mampu lg dowh..!!
> skg nie dalam otak aku nie aku nk beli OLYMPUS..
> korg rase ok tak jenama tuh..??
> sebab aku suke brand 2 pn pasal aku tgk gmbar camera tuh smart..
> mksud aku cantik ar bile pandang kat laptop apple aku nih..
> heheheehe...~
> lagi pun aku tgk model2 beliau smart2 gile dowh..!!
> aku nak sangat tau sebelum aku bwat pilihan yg salah..
> bantu la aku erk...
> kerjasama anda amat kami hargai..
> hehehehe..~


..nie ar camera idaman aku..
..Olympus Waterproof Camera..
..tp aku rase xmampu kot nk beli model nih..
..stylo kan design dia..



..even camera nie nmpak simple tp aku minat gak..
..cz model nie pndai bermain ngn colour2..
..aku tgk stylo2 dowh kaler2 beliau..



..perghh..!!
..mmg stylo beb model2 beliau..
..suke gile kot..



~........................................................................~


8 cOmM3nT!!:

miss leya said...

fareez..aku sbg pengguna olmpus la kan..

aku cdgkan ko beli nikon je..

org xpndg stail da skg..kualiti gmbr tu..

panasonic pun ok..lumix..

olympus bolehla..

tapi aku cdgkan ko servey abes2 dlo..jgn nyesal cm ak nnt k..

--------------> mohd.fareez.bin.mohamed.ekson <----------------- said...

ko pkai olympus kew..
xtau lak aku..
mmg kualiti dia teruk kew??
hmm tgk r cmne nt..
better aku g servey2 dlu..
bg ko camera ape yg pling ok lia..??

Hana Lockheart said...

.... aku pun wishlist tahun ni digi cam... tak tahu bil leh beli... sbb ptptn selalunya mmg cukup2 makan minum je... surveykan tuk aku sekali eh... aku gila pic cam ko gak~~

--------------> mohd.fareez.bin.mohamed.ekson <----------------- said...

hehe..
aku tau ko pn nk camera digital cm aku gak..
cz ritu aku ade gak bace kat blog ko..
xpe2..
nt aku tlg srvey2kan ek..
huhu~

alphzan said...

xson..nikkon je..t nak bli g taw ar..aku pun nk carik camera tok bisnes mak aku uh..camera dslr uh..
tapi law x larat nak dslr uh..bli je camera nikkon..janji nikkon..canon pun ok..sony 10 mega pixel bru rm 800 ke 900..memory bape gig tah dia bg..kire ok ar too

--------------> mohd.fareez.bin.mohamed.ekson <----------------- said...

perghh...!!!
bapak kaye ko nk bli camera 2..
tau r ko ni anak datuk..
hahaha..~
aku xtau lg nk bli kat kelantan or kat KL..
klu kat kelantan nie murah mb aku bli kat kelantan jew kowt..
xpe nt aku temankan ko bli jew erk..
huhu..~

miss leya said...

owho...

aku cadangkan nikon or panasonic lumix..

sony lagi ok..tapi harga dia mmg xbleh blah sket la..

tapi maybe berbaloi kan??

sooo fikirla elok2..

bajet ko bape??

if possible jgn beli cam yg lens die ble zoom xkuar..

kire cam lens kat dlm..

sng rosak..

=))

--------------> mohd.fareez.bin.mohamed.ekson <----------------- said...

aku dah selamat beli camera sony..
heee~~
thnx liya...
tp aku bli model lame pye r..
huhuh~

Related Posts with Thumbnails