---> TeNTaNG beLiAu!! <---

My photo
Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
I'm NOT a PERFECT person.. ..bit SENSITIVE but NOT too MUCH.. gud LOOKING but NOT handsome ENOUGH..

Sunday, June 12, 2011

..:: nAk LePaSkAn tEnSiOn bLeH ? ::..

kali nih aku nak buat entry emo pulak..
ekceli aku malas nak share dengan korang..
cuma aku rasa macam tertekan pulak bila pendam lama-lama nih..
semuanya gara-gara orang yang mempunyai sifat..

BELAGAK !
HIPOKRIT !
GILA KUASA !
PANDANG RENDAH KEBOLEHAN ORANG LAIN !
TAK BOLEH TERIMA KESILAPAN SIKIT !

hellooo !
macam lah kau dulu tuh perfect sangat !
tak payah lah nak bangga sangat dengan kerjaya dan position kau sekarang !
macam lah aku terhegeh-hegeh dengan kerjaya kau sekarang !
mentang-mentang aku menipu dengan background sebagai budak bodoh..
senang-senang kau nak pijak aku macam kau pijak mamat bangla  !
patutlah mamat bangla department aku semua berhenti..
semua pasal perangai kau yang suka TENGKING dan suka MENGARAH rupanya..
aku yang baru kerja kejab dengan kau nih pon dah tertekan dengan perangai kau..
apatah lagi mamat bangla yang dah lama kerja dengan kau..
hellooo kawan..
kita nih duduk satu position yang sama ok !
takde beza antara kau dengan aku !
aku tahulah kau tuh senior dan umur lagi TUA dari aku..
tapi kalau kau tak pernah nak respect orang lain so jangan haraplah orang lain nak respect kat kau..
 
APA YANG DIA DAH BUAT ??
korang nak tahu ?
ok aku cerita satu persatu perangai dia..
FIRST..
dia suka mengarah dengan nada yang tinggi..
ibarat dia tuh BOS..
sedangkan pangkat sama dengan aku..
bila stok barang masuk dengan banyak jer dia akan suruh orang lain untuk bawak masuk dalam..
kalau kat dalam tuh ada tempat nak letak takpe jugak..
nih sampaikan storage pon dah sampai tak boleh nak lalu..
tetap suruh jugak letak kat mana-mana..
yang penting dia nak kawasan terima barang tuh clear daripada sebarang  benda..
aku rasa time tuh nak jer bagi hand-jack kat dia pastu suruh dia bawak sendiri..
mentang-mentang kau tuh perempuan..
so ko ingat kau tak perlu buat lah !
macamlah lelaki nih tenaga dia macam mesin..
takde istilah perkataan PENAT !
helloo ! kitorang pon manusia jugak ok !
bodoh !
yang penting kau nak kerja yang senang-senang jer kan..

KEDUA..
bila aku salah kira kuantiti time scan barang tuh..
teros dia buat muka ketat dia pastu nak marah...
standard ar tuh..
budak baru pegang mesin scan..
aku nih dah ar memang lambat  pickup benda baru skit..
time tuh jugak dia nak aku suruh kira balik..
kalau barang dan kuantiti tuh sikit tak ape..
ini dah lah BANYAK..
korang bayangkan barang-barang kat pasaraya tuh banyak mana kan..
kuantiti macam tuh lah aku kena kira kalau stok dia sampai !
 dah lah bercampur dengan barang-barang lain..
 
lagi satu dia tuh memang tak pernah langsung nak ajar benda baru..
contohnya aku tak tahu macam mana procedure nak return barang..
aku pun tanyalah dia macam mana nak buat..
tapi dia dengan belagaknya nak jugak buat sorang-sorang..
takdenya nak panggil aku tunjuk step2 yang aku kena buat..
FCUK betol !
kedekut ilmu..
nasib ada orang lain yang sudi nak ajar aku..
 
KETIGA..
aku boleh cakap yang dia nih talam dua muka..

aku tengok bila ada orang atasan datang tempat aku terus dia berubah jadi macam budak baik..
tiba-tiba pandai pulak cakap slow-slow bila nak suruh aku buat kerja..
senang cite cakap dengan penuh berhemah lah..
sebelum nih reti nak tengking-tengking jer!
POYO GILA !
nasib aku bukan jenis kaki ngadu..
tapi kalau dah over gila nanti silap lah aku nak senyap jer..
tunggu jer lah masa kau nanti..
 senang citer dia nak buat muka ketat dia jer ar !
dah lah malas aku nak bercerita panjang pasal dia..
bila aku ingat balik apa yang dia dah buat kat aku tiba-tiba aku rasa nak EMO jer !

nanti-nanti lah aku share dengan korang kalau ada masa lagi..
sekarang nih aku dah ngntuk..
nak tidor !
 
DONE !
p/s : sori entry kali nih tak ade sebarang gambar dan kaler-kaler yang menawan sebab tak ade selera nak letak bila terbayangkan muka dia ! hilang segala mood yang ada..

2 cOmM3nT!!:

NURUL NADIAH MAMAT said...

nasib baik aku kerja depan umah je...wat bisnes sendiri.....

sabar k....sabar separuh dari iman......

mohd.fareez.-a.k.a-.faryz.rafali said...

tuh ar..
nasib aku dpt bersabar lg..

Related Posts with Thumbnails