---> TeNTaNG beLiAu!! <---

My photo
Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
I'm NOT a PERFECT person.. ..bit SENSITIVE but NOT too MUCH.. gud LOOKING but NOT handsome ENOUGH..

Sunday, January 3, 2010

~ KELANTAN.. RUMAH SEWAKU YG GLAMOUR..!!~

Sensasi!! sensasi!! cite yg sensasi yg aku nk share ngn korg!! hehehehe xde r sensasi sgt yg ak nk cite nih..aku nk share ngn korg sume kehidupan aku d umah sewa selama 2 hari ni..hmm nk start dr mane erk..ok r aku stat dari aku smpi ke kelantan..hmm sepanjg perjalanan aku dr shah alam ke klntan cam bese r kn..aku xdapat nk temankan drebar bas tu cz mate aku yg ala2 persis tom cruise nih xdapat nk menahan untuk tido..lena aku tido..bese r kn perjalanan jauh..xkan nk tgk jalan yg kiri kanan hutan jew kn..so mmg nawaitu aku nk tido pon dlm bas tue..tapi yg aku tak puas ati nye saiz seat dan keselesaannye xbesh!! korg nk tau aku igt bas 2 punye seat ibarat di istana tp amat mendukacitakan ati aku yg cute2 nie rupenye cam duduk dalam gua!! perghh!! seat beliau tak cam batu lak kn aku duduk..keras nk mati!! sakit punggung aku..elok2 aku dok sopan jew terus aku terkangkang sane sini...tp bley lak aku tgk makcik yg dok sebelah aku 2 cam selesa jew bliau duduk..agaknye lemak beliau byk sgt kot..2 yg xdapat rasa keperitan spt yg aku tanggung..hehehe tekutuk lak mkcik tue..

Bila aku sedap tido ngn terkangkang sane sini kaki aku yg pjg ala2 kaki bangku 2 kn tetibe ade lak getaran di peha aku..bese r mmber aku msg..dia tnye yg aku kt mne skg ni cz dia nk amik aku...baik kwn aku sorg tue..sanggup bliau nk amik aku pg2 buta tue..tapi mmg aku pakse dia amik aku pn..heheheeh..bila aku ckp yg bas aku nk gerak ke machang dgn sepantas kilatnye beliau gerak dr jeli ke tanah merah..setibanye aku d tanah merah, kelantan.. mmber aku pn baru jew smpi..aku terus di bawa ke rumah kwn aku 2 yg berada kat jeli..aku pn tido kt umah beliau untuk beberapa jam shj..esk pg lak nk kena daftarkan diri..

Sewaktu pendaftaran lak aku setelkan sumenye..bila dah setel dftar aku terus menuju ke umah sewaku..bese r aku ni dah xsabar2 nk dok umah sewaku..mne tak nye mmber aku ckp umah 2 lawa+cantik+smart+batu..perghh..aku dah bygkan umahku tue besar..lg r umah 2 xde org duduk lg..lg suke r aku..bila smpai umah tue jew aku meratapi umah sewaku seketika..sambil berbisik dalam hati aku nie..patut r xde org duduk lg..kwsan dia dalam gile..dah macam perkampungan bunian!!! jalan dia seram lak tuh! huh! tp aku tgk umah tue mmg smart..ade 3 bilik..besar lak tuh!dah macam banglo..tapi ade spoil lak..umah dh smart tp xde air lak!!! arghh!! terus aku pikir camne ar aku nk buang TUT>>>....!!nk basuh pkai ape???tuan umah jajnji nk setelkan air ni hari esoknye..tp terpkse gak r aku duduk umah sewa 2 even xde air..

Bila semalam berlalu datang hari esoknye lak..mmg ade pekerja yg sedang buat penyelenggaran utk buat saluran air..setelah selesai akhirnye ade gk air kt umah aku..tapi aku still xhepi lg cz airnye...airnye kaler itam!!!aduh!masalah lg umah aku yg ala2 kondo nih! katenye mmg cam2 airnye klu bru buat benda tuh!xde2 aku xleh terima gk..aku nk cebok cmne klu air dah macam air parit! arghhh!!tolong...!!huhuu~..hehehe malunye..TAPI...aku basuh gk taw klu aku buang TUT>>>>>>!!heheeh..

Tapi ape2 pn aku masih lg dpat terima keadaan nih..bese r..aku ni kan terima seadanye..hehehe..tp housemate aku mmg besh2 r..dorg pndai masak!! ape2 pn umah nie mmg besh..klu korg nk knal housemate aku tue name dorg othman(seme),mui,kery ngn razi..

so jemput2 r datang umah aku yg ala2 persis kondo nih..dekat jew ngn uitm tp dalam sikit r..hehehe..itu jew r yg aku dapat share ngn korg pasal kehidupan aku d kelantan dan umah sewaku yg glamor nih..klu korg nk dtg jgn lupe inform aku awl2..bley aku bwatkan air sirap kaler itam tok korg..heheehhe..





ni lah air sirap yg aku akan bg kt korg klu korg dtg nt..
heheheeheheheh...




3 cOmM3nT!!:

Anonymous said...

so..ader aku kisah???haha...

miss leya said...

ngeh2..umah ane ek? mcm kenal je umah tu..=P

Anonymous said...

oiiiii
umah kt utan oiii..
korg dok ulu rupenyer...
hahhahhaha

Related Posts with Thumbnails