---> TeNTaNG beLiAu!! <---

My photo
Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
I'm NOT a PERFECT person.. ..bit SENSITIVE but NOT too MUCH.. gud LOOKING but NOT handsome ENOUGH..

Sunday, January 24, 2010

~:: MURAH KER KELANTAN..|?|?| ::~

..biar aku tanye korg dulu..
..korg rase kelantan nie murah kew..??
..klu korg nk tau sebelum aku smpai ke negeri kelantan darul naim nie aku ingat brg2 kat sini murah2 gile..
..TAPI..
..selama aku menetap kat machang kelantan nie korg nk tau kos sara hidup aku bape..??
..klu korg nk tau kos sara hidop aku mencecah rm 700 sebulan..!!
..aku pun xtau aku bli ape tapi yg pasti lebih kpd mknn harian aku..
..nk kate aku mkn western food hari2 xde lak..
..mkn mknn kg jew..
..tapi yg pasti mknn kat sini lg mahal dri negeri aku sendiri..!!
..mcm mane aku nak idop cmni..
..xkan hari2 aku nk mkn nasi ngn ikan sardin ngn budu jew kot..??
..tp seriously aku mmg terkejot gile..!
..nk kate aku xberjimat rase2nye dah abih jimat kot..
..sampaikan skg nie aku kena buat loan lak tok aku hidop kt sini..
..arghhh...!!
..korg ade solution x camne aku nk setelkan prob aku nie..??
..mane peginye benda2 murah yg ade kt kelantan nie..??
..mane peginye kate2 mmber klntan aku yg kate murah tue..??
..aku dah kesakitan gile skg nie..
..baru aku tau kat machang nie harganya dah lebih kurang cam kat KL..!!
..nk kate machang nie maju..hmm..ntahlah..
..TAPI yg pasti..
..kat sini aku tengok even pedalaman tp umah mewah jew aku nmpak..!!
..wah patut r barang mahal..
..penduduk kat sini dah kaye raye..
..tp kesian r kat aku nie..!!
..aku xkaye seperti mereka yg dok kt kelantan..
..arghhh..!!

3 cOmM3nT!!:

Anonymous said...

bli nasik pade bungkus je bro..
kt kedai IT corner alik kedai runcit..xthu tny senior..
harge RM3.30..
bli bungkus jimat cket xyah bli air..
sedap lg mengenyangkan....

fizah said...

mhl gler mknn cni..dh 2 kna ckp klntan bru murh..apa daa..dsr "kelantanteid" btul la..since dok cni,mknn yg pling murah 3.50 jer..lau kt perak,2.00 pn dpt tau..nk wat cmna..redha je lar..duit pn dh nk smpai thp expired ney..krus la lps nie..fareez,mrilah kta sma2 brjuang..huhuhu

--------------> mohd.fareez.bin.mohamed.ekson <----------------- said...

hahahha..
bagus fiza cz sokong aku..
heheheh..
ade gak mmber2 aku yg merana same2 ngn aku..
igt sume mmber2 aku kaye2 belaka..
heheheheh...~

Related Posts with Thumbnails