---> TeNTaNG beLiAu!! <---

My photo
Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
I'm NOT a PERFECT person.. ..bit SENSITIVE but NOT too MUCH.. gud LOOKING but NOT handsome ENOUGH..

Wednesday, September 8, 2010

..:: sALam LeBArAn sEmuA..!! ::..

..kali nih aku nak cube tulis seringkas boleh..
..aku tau korang bukan suke bace blog yang panjang2 kan kan..??
..lagi2 blog aku nih yang selalunye mengalahkan berita perdana kat tv1 tuh..!!


..takpe2 aku paham..
..ok ar stret to da point...!!
..cube korang tengok bulan di saat ketika waktu malam..

..bulan tuh tengah sarat mengandung kan kan..??
..kalau takde pon cube ar buat2 ade..
..hee..~
..lagi bape2 hari jer beliau nak bertukar menjadi anak bulan...!!
..anak bulan ape..??
..anak bulan syawal....!!
..opss..!!
..kepada kawan aku yang bernama syawal bin abdul halim tuh..
..jangan anda perasan ok..!!
..itu bulan bukan bulan anda..!!
..hahahahahaah..~

..hmm dikesempatan bulan syawal yang akan tibe nih..
..aku nak jugak wish kat u ol semua..

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK
DAN
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

..semoga ibadah semasa time bulan ramadhan yang bakal meninggalkan kita nih akan diterima oleh Allah..
..dan raya yang akan tiba nih pulak akan mendatangkan 1001 makna buat diri kita..!!

..hmm cerita pasal raye nih kan..
..aku ade banyak cerita jugak nak dikongsikan kat korang..
..dulu time aku zaman muda2 aku selalu jeles dengan kakak dan abang2 aku..
..sebab ape..??
..sebab dorang selalu dapat duit raye lebih daripada bapak aku..!!
..tak aci betol kan..!!
..memang ar aku suke sedot air paip..
..tapi aku tak pernah bagitau pon yang aku tak puase..!!
..camne bapak aku boleh tau pulak yang aku banyak kali tak puase..??
..sampai sekarang aku pikir..
..haishh..~
..tak kan lah bapak aku tampal CCTV kat toliet pulak..??
..hmm tak mungkin tak mungkin..!!

..opss...!!
..tercerita pajang pulak kat u ol..
..ok ar sempena nak menjelang bulan syawal nih aku susun 10 jari sekiranya aku ade..
..buat korang terasa ker..
..buat korang kecewa ker..
..buat korang malu ker..
..terbuat buat marah korang ker..
terbuat2 curi makanan korang ker..
..terbuat2 paw duit korang ker..
..terbuat2 ngumpat or kutuk pasal korang ker..
..terbuat2 curi2 skodeng jawapan korang ker..
..terbuat2 korang emo seketika ker..
..dan semuanye ar yang berkaitan..

..aku mohon berbanyak-banyak kemaafan..
..al maklum ar insan lemah seperti aku nih selalu tak terlepas daripada melakukan dosa kat orang..
..halalkan segala makan minum aku selama nih ek..!!
..jangan simpan dalam taw..!!

..cerita pasal raye pulak kan..
..aku rase suasana raya sekarang nih memang dah banyak berbeda..
..dah tak rase meriah time aku mude2 dulu..
..lagi sekarang nih tengah belajar..
..lagi ar bape hari jer dapat raye dekat kampung..
..dah limited gile pulak kan..
..tup tup raye keenam mesti wajib dah pulang ke kampus..
..huhuhuhu sedehnye...

..takpe2..!!
..balik kampus nanti gak aku nak raye umah member aku yang kat kelantan tuh..!!
..siap ar umah korang nanti..!!
..aku akan serang satu2 rumah..
..peringatan keras kepada korang semua..

..DILARANG MENYOROKKAN KUIH CHEESE TART DAN ALMOND LONDON OK..!!


..kerana itu adalah kuih pilihan aku kalau datang umah orang..!!
..ingat tuh..!!
..hahahaahahahahha..~

..ok ar aku stop kat sini dulu..
..simple dan ringkas jer kan kata2 aku kali nih..??
..hahahahhahahahah...~

SELAMAT HARI RAYA KORANG..!!
- MAAF ZAHIR BATIN -

pesanan : wajib ajak aku sekiranya rumah korang ingin mengadakan event rumah terbuke..!!

3 cOmM3nT!!:

miss leya said...

glew demand ko fareez? haha..

slmt hari raya juga ya..

maaf zahir batin..

ur kazen said...

bla r ko ringkas!!
nek bosan dh aku bace!!
klu ringkas..tulis je selamat ari raye..full stop!!
kuih2 yg ko nk tu xpenting pn nk tau..yg pastinye due2 kuih tu xde kt umah aku taun neh..hahahahahahahahah..

lg 1...BERBEDA..haakhahakahakahkahk...skema siot!!! bbeza sudah..hakhakhakhak
erk...selamat ari raye maap zahir n batin kazen!!!

mohd.fareez.-a.k.a-.budak.belagak said...

liya : demand ek..??hee..itukan 1 keperluan..hehehe..selamat hari raye gak liya..!!

ma kazen : ringkas ar weh...!!aku dah bnyk cut ok..kalau x lagi pjg menjeler2..!!hahahahhaha..ah xde2 aku nak ko kuarkan cistat ngn almond jugak..!!wajib ok..!!hahahah..~

Related Posts with Thumbnails